Ce este un expert contabil

Expertul contabil este un economist, absolvent al specializarii financiar-contabile, independent fata de societatea comerciala. El nu primeste, pentru lucrarile executate, un salariu, ci onorariu. Expertilor contabili le este interzis sa efectueze lucrari pentru agentii economici sau pentru institutiile la care sunt salariati si pentru cei cu care angajatorii lor sunt in raporturi contractuale ori se afla in concurenta. De asemenea, le este interzis sa efectueze lucrari pentru agentii economici, in cazul in care sunt rude pana la gradul al patrulea sau soti ai administratorilor.

Profesia contabila include o gama variata de servicii, printre care tinerea contabilitatii, elaborarea, examinarea si prezentarea situatiilor financiare, audit statutar, alte lucrari de audit sau certificare, management financiar-contabil, servicii fiscale (consultanta, consiliere si asistenta fiscala), servicii de studii si consultanta pentru crearea intreprinderilor, evaluari de intreprinderi si titluri dar si alte servicii contabile si paracontabile.

Expertul contabil este cel care are competenta profesionala de a organiza si conduce contabilitatea, de a supraveghea gestiunea societatilor comerciale, de a intocmi situatiile financiare si de a efectua expertize contabile. Pe măsură ce economiile nationale se dezvolta si devin mai implicate in piata globala, exista o necesitate mai mare de a apela la un expert contabil. Un expert contabil isi poate desfasura activitatea individual sau in cadrul unei societatii comerciale, in baza unui contract.

O firma de experti pune la dispozitia clientilor o gama variata de servicii de cea mai inalta calitate. Exercitarea profesiei are la baza norme profesionale si reguli de conduita etica actionand in interes public si onorand încrederea care i s-a acordat. Experienta relevanta in domeniul financiar – contabil precum si permanenta perfectionare, ne dau posibilitatea sa oferim servicii contabile complete, la cele mai inalte standarde de profesioanlism.

Printre serviciile oferite de firma noastra enumeram: evidenta contabila, refacerea evidentei contabile, consultant financiara, servicii de salarizare si de resurse umane, bilanturi semestriale si anuale, analize si raportari sau alte servicii conexe.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *