Marketing: Anunturi online vs. anunturi in ziare

In ultimii ani termenul de “anunturi” a evoluat mult ajungand la alt nivel de la sectiunea din ziare si alte publicatii la site-urile web dedicate anunturilor online. Acum, toata industria din domeniu se orienteaza catre piata de anunturi online si desi se aplica aceleasi principii ca si in cazul publicatiilor tiparite, exista multe diferente intre cele doua. In primul rand, in ziare anunturile se tarifeaza pe cuvant sau litera, avand in vedere spatiul limitat din un ziar.

Anunturile online sunt mult diferite si site-urile de anunturi gratuite sunt din ce in ce mai multe. Dezvoltarea rapida a pietei de anunturi online conduce la o diversitate foarte mare si site-urile incep sa se specializeze pe anumite nise. Acest lucru poate fi un lucru foarte bun intrucat oamenii interesati pot gasi cu usurinta ceea ce cauta, indiferent daca doresc sa vanda sau sa cumpere.

anunturi online

Datorita faptului ca majoritatea anunturilor online sunt gratuite, dimensiunea mesajului este considerabil mai mare decat cea permisa de ziare. Acest lucru permite o descriere mai buna, mai multe detalii, mai multe fotografii si, practic, un serviciu mult mai complet.

Unele site-uri de anunturi tind sa fie locale si sa ofere anunturi pentru o anumita zona geografica, judet sau localitate. Astfel, clientii pot verifica starea si calitatea produsului, inainte de a cumpara si de a face plata. Site-uri care au ca tinta pietele de nisa ofera o acoperire foarte buna si o abordare orientata, fapt care face din acestea unelte mult mai eficiente decat cele generale.

Pe de alta parte, site-urile mari de anunturi se extind la nivel international, oferind o platforma pentru o comunitate mult mai mare ce contine diferite grupuri.

Pe scurt, site-urile de anunturi online, au devenit foarte populare. Usurinta de navigare si gratuitatea serviciilor oferite fac din aceste site-uri una dintre cele mai facile si mai confortabile modalitati de a vinde sau a cumpara produse sau servicii.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *