Haine second – idee de afacere pe timp de criza

Va propun in cadrul acestui articol o idee de afacere profitabila si pe timp de criza economica si anume: comertul cu amanuntul cu haine second hand importate din diverse tari. In primul rand ai nevoie de un spatiu comercial mediu, nici foarte mic ca suprafata pentru ca este in defavoarea dumneavoastra dar nici prea mare deoarece costurile sunt mai ridicate. Ideal este un spatiu de 30 de mp, cu vitrina sau deschidere cat mai mare.

Dupa care va mai trebuie o societate comerciala activa, in cazul in care detineti deja una va recomandam adaugarea codului CAEN 4779 – Comert cu amanuntul al altor bunuri, in magazine specializate. Ideal este sa va infiintati o intreprindere individuala neplatitoare de TVA deoarece clientii dvs. sunt persoane fizice.

afacere-haine-second-hand

Avand spatiul comercial si toate actele necesare puteti sa va aprovizionati cu marfa cumparand in cantitate engros de la un depozit de haine din Anglia ca este mult mai convenabil decat sa le aduceti dvs. direct din aceasta tara. Pentru inceput este de preferabil sa cumparati un stoc de marfa nu foarte mare dar sa fie cat mai variat si in functie de ce perioada a anului va aflati.

Degeaba cumparati haine groase de iarna daca dvs. deschideti in luna iulie. Aici este o adevarata strategie de marketing deoarece trebuie sa invatati sa va cunoasteti clientii, acestia difera in functie de multe aspecte. Astfel o persoana de sexul feminin cu varsta de 20 de ani va avea alte interese decat una de 40 de ani. La inceput este bine se acoperiti toate cererile si apoi sa va nisati pe segmentul de varsta printre care se numara cei mai multi dintre cumparatori.

Afacerea este foarte profitabila daca in zona unde deschideti nu mai este alt magazin de haine second. Dvs. cumparati hainele cu 7-10 lei pe kilogram engross si o vindeti cam cu 30-35 de lei la kilogram. Sau puteti sa le vindeti la bucata dar este migala mai mare sa faceti atatea preturi.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *